cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

sampai bila nak tunggu pasang unifi

badrulh98
Contributing Citizen ✪

sampai bila nak tunggu pasang unifi

bila tanya.. kata port penuh.. tak kan tu jawapan nye... kata penyedia perkhidmatan internet terbaik.. selalu iklan kata suruh daftar, bila daftar... alih2 tak boleh dafar pun.. port penuh... macam cakap tak serupa bikin.. lain kali jangan kempen minta pengguna daftar lah..  atau tulis, tertakluk kepada port kosong...

5 REPLIES 5
remstr
Mayor

Re: sampai bila nak tunggu pasang unifi

Hai @badrulh98 ,

 

Setiap pemasangan memang akan tertakluk kepada coverage dan ketersediaan port. Jika port penuh, anda boleh mendaftar sebagai waiters dahulu.


badrulh98
Contributing Citizen ✪

Re: sampai bila nak tunggu pasang unifi

Agak agak sampai bila baru ade port, apa kreteria nak tambah port, kena ada 5 org request baru tambah port? atau kena bayar extra baru tambah port? atau kena tunggu org cancel port, baru ada port kosong? atau apa ye.. Mohon penjelasan.
remstr
Mayor

Re: sampai bila nak tunggu pasang unifi

Hai @badrulh98 ,

 

Tiada bayaran extra yang diperlukan. Jika port penuh, pihak TM akan menilai sama ada kawasan tersebut mempunyai permintaan (waiters) yang mencukupi atau tidak.

 

Ini process yang memakan masa, dari 2 minggu sehingga 6 bulan, bergantung kepada projek yang akan dijalankan.

 

Pihak cust service (TMpoint, livechat atau Reseller agent) tidak akan tahu mengenai projek ini. Mereka hanya akan bagi timeline seperti yang saya sebut diatas tadi (2 minggu hingga ke 6 bulan).


KowLow88
New-in-Town ✪✪

Re: sampai bila nak tunggu pasang unifi

Baik kita terminate ke be ramai2, langgan ja pakej 4g dari syarikat lain buat sementara waktu. Bila ada fiber pun langgan ja dari syarikat lain. TM akan terima nasib seperti Malaysia airline satu hari nanti!!!!

badrulh98
Contributing Citizen ✪

Re: sampai bila nak tunggu pasang unifi

Kalau alasan yg bi... "pihak TM akan menilai sama ada kawasan tersebut mempunyai permintaan (waiters) yang mencukupi atau tidak."

Memang lambat lah atau mungkin tak akan dapat lah.. sbb semua kawasan kejiraan dah apply, tinggal 1 atau 2 shj yg tidak ada unifi..

Kenapa tiada pesaing lain selain dr TM, kalau TM yg monopoli mmg semua kuasa atas TM lah.. Apa pun terima kasih atas penjelasan.