cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

speed wifi tak stabil

SOLVED
Bandang17
Contributing Citizen ✪

speed wifi tak stabil

tahun lepas masa install unifi terus dapat upgrade ke turbo. masa buat speed test 08/08/19 download speed 245mbps & upload speed 99.4mbps. bila buat test 30/10/19 dowload speed jadi13.9mbps & upload 22.3mbps. connection pun macam dah slow. sebelum ni tingkat atas boleh lagi connect 2.4hz tapi sekarang memang tak boleh langsung. kenapa boleh jadi macam ni? kena tukar modem ke? dah try restart pun masalah masih maintain. any advise? terima kasih

5 REPLIES 5
remstr
Mayor

Re: speed wifi tak stabil


@Bandang17 wrote:

tahun lepas masa install unifi terus dapat upgrade ke turbo. masa buat speed test 08/08/19 download speed 245mbps & upload speed 99.4mbps. bila buat test 30/10/19 dowload speed jadi13.9mbps & upload 22.3mbps. connection pun macam dah slow. sebelum ni tingkat atas boleh lagi connect 2.4hz tapi sekarang memang tak boleh langsung. kenapa boleh jadi macam ni? kena tukar modem ke? dah try restart pun masalah masih maintain. any advise? terima kasih


hai @Bandang17 , teruk sangat tu dari 200mbps ke 13.9mbps. Saya syorkan livechat dulu, minta dorg check ada issue ape2. Jika takde issue then minta dorg arrangekan technician untuk datang.


Bandang17
Contributing Citizen ✪

Re: speed wifi tak stabil

untuk livechat tu nak pilih topik yang mana?

Saya_Okay
New-in-Town ✪

Re: speed wifi tak stabil

As Salam Tuan, 

Untuk masalah i maybe selain restart boleh jugak tgk macam mana susunan Wireless router Tuan, 

atau boleh refer tips dan trick dalam link you tube ni  :-)

 

https://www.youtube.com/watch?v=bUf5LRu8dRE

 

Sebab Wifi punya speed ni agak subjektif sikit masalahnya tuan.. lain org lain rumah, lain device lain la masalahnya..

 

Selamat mencuba  :-)

This video will show you the factors that affect your Wi-Fi connection.Learn more on some tips to improve your Wi-Fi performance.
remstr
Mayor

Re: speed wifi tak stabil


@Bandang17 wrote:

untuk livechat tu nak pilih topik yang mana?


You can select "chat with live agent".

 

live.JPG

 

 


satuduatiga
New-in-Town ✪✪✪

Re: speed wifi tak stabil

A'ah bagus la video tu. Senang jer I nak setel problem wifi I ni.