cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

unifi 'turbo' plan!

SOLVED
zhengming688
New-in-Town ✪✪

unifi 'turbo' plan!

Why my unifi isn't upgraded ?   My current plan is 30 mpbs, i thought it will be auto upgrade to 300 mbps 

10 REPLIES 10
[anonymous]
Not applicable

Re: unifi 'turbo' plan!

I've just got mine last week. You gotta be patient, I guess. It isn't automatic. Apparently, there's an order and work needed to be done backend. So it may take some time to fulfill to all customers, presumably till Dec 2018.
x3Arifz
Contributing Citizen ✪

Re: unifi 'turbo' plan!

same here ..saya pun x dpt2 lgi unifi turbo upgrape ni..email dah dpt dah

DavidChua
Contributing Citizen ✪

Re: unifi 'turbo' plan!

Same to me, haven’t get any feedback yet, I been start checking with TM last month until now. There have no any status yet. 

DavidChua
Contributing Citizen ✪

Re: unifi 'turbo' plan!

Bill dpt email? Kawan I ada yg dah dpt, tetapi I masih xdapat lagi🙁🙁🙁🙁😩
irwansuhadi
Contributing Citizen ✪

Re: unifi 'turbo' plan!

TM sekarang hanya 'promote' Unifi Turbo untuk new customer sahaja. Existing customer bayarlah dulu RM190++ tapi apa action, email pun takde. Jawapan ialah, tunggu notification email. what the hell? You promote Turbo Unifi sana-sini, siap pasang billboard bagai, tapi existing customer korang pinggirkan? 

IzzatRazak
Contributing Citizen ✪✪

Re: unifi 'turbo' plan!

Sya dah dapat 800mbps. Tapi semua devices kat rumah ni , phone, smart tv , android box semua tak boleh support. Max boleh pergi pun 200mbps je. Pc pun tak sampai 500mbps. Haritu technician dtg rumah even laptop dia sendiri dapat 600 mbps. Dia suggest utk upgrade devices kita guna. Skrg dah pakai iphone X cume dpt 300mbps. Saya nak kene beli iphone apa lagi ? SmartTv pun baru beli bulan 6 lepas. Maybe cstmer yg cop duit je betul2 boleh memanfaatkan speed 800mbps ni. 
Haramzadey TM ni. 
azlanb9400
New-in-Town ✪

Re: unifi 'turbo' plan!

saya pun sama. upgrade dari 50mbps ke 500mbps.tp speed 30mbps.terus ke TM centre buat aduan. diaorang cakap cabel dari router ke modem cabel mesti gina CAT 5E /6....kalau cabel itu mksdnya kena tukar router. sbb router lama tak support.. 

BroSinchan
Contributing Citizen ✪✪

Re: unifi 'turbo' plan!

aku pun tunggu bagai pungguk rindukan bulan..haramjadah punya TM..kita existing akaun lama tapi bayar RM190 tiap tiap bulan tapi dapat speed 50mbps..untung banyak betul TM ni..dah banyak kali aku komplen pasal ni sampai sekarang jawapan pun blur...
Najhan63
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: unifi 'turbo' plan!

"some time" refer to how many day? Hope can share the progress how you get full 300mbps.
tq