cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

4g tapi tiada line internet

SOLVED
Contributing Citizen ✪

4g tapi tiada line internet

salam semua..ada sesiapa penah kene tak..hanset tunjuk 4g tp line internet takde..telepon smua boleh...cuma internet shj tiada...sapa penah kene

9 REPLIES 9
Upholding Citizen ✪✪✪

Re: 4g tapi tiada line internet

Bro cuba reset APn setting tengok camne.

https://explore.webe.com.my/t5/network-issues/I-cannot-browse-internet/ta-p/1820

#Letsputasmileonthatface
New-in-Town ✪

Re: 4g tapi tiada line internet

Situasi yg sama..ape solution nye?dari mlm td xde internet tp fon 4g

New-in-Town ✪

Re: 4g tapi tiada line internet

Dah reset, dah restart, tp masih same

New-in-Town ✪

Re: 4g tapi tiada line internet

Xleh bukak pon
Sheriff

Re: 4g tapi tiada line internet


@Merkim wrote:
Xleh bukak pon

Hai @Merkim , APN semua dah set ke unifi, kan?

Kalau belum cuba baca sini dulu.


footer remstr 1.png

New-in-Town ✪✪

Re: 4g tapi tiada line internet

I pun selalu kena. Banyak kali sebab coverage lemah, servis ni lemah kat coverage lah. Menyesal.
New-in-Town ✪✪

Re: 4g tapi tiada line internet

Kali2 kena reset, kali2 kena reset. Lecehlah....
Sheriff

Re: 4g tapi tiada line internet

hai @Jayjay0391 , selalunya tak perlu reset banyak kali.

 

APN set sekali je.


footer remstr 1.png

New-in-Town ✪

Re: 4g tapi tiada line internet

Masalah sama gak. Line 3g lagi laju dari 4g... Biasanya jarang dapat 4g