cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Bil mahal

SOLVED
Radhiyyah
Contributing Citizen ✪

Bil mahal

Saya first time user ambik contract 12 bulan rm59. Saya activekan sim pd pertengahan bulan may. Hari ni 06 june saya dapat bill jadi rm102.90. Kenapa mahal sangat ye. Saya tak faham details yg ada dalam bil saya. Tak detail tentang ape. Tahu2 total charge sekelepuk rm97 plus st rm5+. Boleh tolong explain tak kenapa mahal sangat bil saya. Untuk next month pon akan mahal sebegini ke? Saya ni student je. Guna untuk buat assignments online. Sila beri tunjuk ajar. Terima kasih. 

3 REPLIES 3
anr077
Mayor

Re: Bil mahal

Hi,

 

Begini pengiraanya. 

Prorate (penggunaan May) + 1 month advance rm59 + SST

 

Biasanya bil pertama memang akan mahal sebav ada prorate tu. Next bill akan normal kala takde add on ape2.

 

AbdulMutalib_70
Contributing Citizen ✪

Re: Bil mahal

Dapat bill bulan pertama shj RM127.35. Tak pernah pun dimaklumkn semasa tawaran pakej RM59/bulan diberikan nak kena bayar caj2 tersembunyi mcm ni. Rasa macam betul2 tertipu .

Meher
New-in-Town ✪

Re: Bil mahal

Ayah saya amik package rm49 kenapa kat bill rm198.85 ? dan kenapa 5/7 saya guna total abis kat unifi rm740.90 ?apa nii mahal sngt 2 bulan je baru.