cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Bill

Kekura
Contributing Citizen ✪

Bill

Nak tahu kenapa bill makin lama makin mahal?? Sedangkan amek pakej 59MYR.. Bila call 100, 100 suruh live chat, bila live chat tak ada pulak agent attend kita.. Apalah service macam ni.. Tak boleh blah bila kita whatsapp staff unifi yg kita amek pakej dengan dia tu, dia explain bill mahal sebab subscribe game but i don't subscribe any games pastu dia pusing cakap kalau lambat bayar ada penalty.. Masa amek dulu kau tak bagitahu pun pasal penalty segala.. Aku tukar dari celcom masuk unifi ingat memudahkan rupanya menyusahkan.. 

2 REPLIES 2
remstr
Mayor

Re: Bill

Hai @Kekura ,

 

Untuk unifi mobile, livechat dia adalah melalui https://mobile.unifi.com.my/explore/contact-us

sampai pukul 9mlm sahaja musim PKP ini. Itu satu.

 

Keduanya, pakej unifi 99 untuk 59 datang sekali kontrak. Jadi jika nak terminate dalam kontrak akan ada penalti.

 

Ketiga, bill adalah RM59 sebelum cukai. Yang mahal selalunya adalah bill pertama, dimana dia akan tambah penggunaan sebelum bill anda. Tarikh aktif sim sampai ke tarikh bill keluar, akan di puratakan dan ditambah ke RM59 untuk bulan pertama.  Bil seterusnya akan 59 melainkan anda ada call ke nombor istimewa atau ada charge pembelian Google Play ke bill anda.


Kekura
Contributing Citizen ✪

Re: Bill

1st) saya cuba tapi tak reach sebab tu saya call 100.. And live chat tu weekend dia on ke tak??

2nd) penalty tu saya faham

3rd) saya start guna 10/1/2020 bill keluar Feb (1/2/2020) mmg saya tahu dia prorated macam agent maklumkan okay fine saya bayar RM100++ macam tu then bill bulan March keluar tetiba RM60+ pelik dah situ tapi xpe bayar je la ni 1st April bill keluar sampai RM80+ dah kenapa.. Tu yang saya hangin.. As a customer i need to know la why.. Ni pusing kona sana sini cakap saya subscribe games la bila cakap tak dia pusing kata mungkin penalty lambat bayar eh eh kenapa masa memula subscribe tak bagitahu pasal lambat bayar ada penalty lewat pun bukan berbulan just sehari dua je pun.. Saya tak dapat penjelasan yang jelas.. Kalau ada yg jelaskan pada saya awak ingat saya gila ke nak mengamuk?? Atleast explain to me i can accept kot all the explanation.. Ni tak xde initiative langsung nak terangkan dekat customer apa benda etc.. Hope you feel what i feel..