cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Honor 8X issues

Contributing Citizen ✪

Honor 8X issues

Hai, Mengapa phone Honor 8X tidak boleh support 4G.. check pada phone compatibility ok je.. walaupun di tempat ada coverage 4G masih menunjukkan H+ sahaja.. minta pihak TM memberikan perhatian kepada isu ini.. 

4 REPLIES 4
Distinguished Citizen ✪

Re: Honor 8X issues

memang benar Honor 8X support untuk penggunaan optimum untuk unifi mobile. Ada install APN setting tak?

Bagaimana pulak dengan lokasi yang anda berada ketika nak guna line tu.

boleh baca kat sini ya

https://community.unifi.com.my/t5/network-issues/I-m-not-able-to-get-4G-connection-only-3G/ta-p/8750
Highlighted
Contributing Citizen ✪

Re: Honor 8X issues

Sudah lakukan mengikut step yang diberikan dan masih tidak menunjukkan perubahan. Then cuba masukkan ke handphone Redmi Note 4 keputusan signal 4g amat baik sekali dengan speedtest > 20MBPS.  Live Chat with TM jawapan pun sama. Buat seperti step yang diberikan and lastly jawapannya ada congested di kawasan ini.   

Contributing Citizen ✪

Re: Honor 8X issues

Saya pun hadapi masalah yg sama utk honor8x... Notice this issue selepas software update ke 9.0.1.187. Sy dah refer ke honor service centre, dinasihatkan utk format hp, saya dah buat... Ada sikit improvement.. Tapi masih tak sama seperti sebelum software upgrade.

 

Saya disarankan utk tukar motherboard sebab kemungkinan latest software tu tak compatible dgn existing motherboard yg menyebabkan receiver tak sensitive. Akan ke service centre honor dlm masa terdekat... Kebetulan masih dlm warranty

Contributing Citizen ✪

Re: Honor 8X issues

Pada pendapat saya ini adalah pepijat (bug) operating system (android).

Saya mendapati bahawa telefon ini hanya dapat register ke network LTE850 sekiranya tidak menjadi default sim untuk connect ke Internet.

 

Boleh test isu ni dengan manjadikan sim satu lagi sebagai default sim mobile data (settings>wireless & networks>dual sim settings>default mobile data). Pastikan Dual sim 4G diaktifkan. 

 

Telefon tiada masalah untuk register ke LTE2300.

 

Update ke EMUI9.1.0.217 tidak repair isu ini.