cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Hotspot connected tetapi tiada Internet

Zaniah
New-in-Town ✪

Hotspot connected tetapi tiada Internet

Hai semua..mohon bantuan pada sesiapa yang mengalami masalah seperti saya..hotspot connected pada other device tetapi tiada internet..Signal LTE..Pelbagai cara telah dilakukan termasuk reset APN tetapi masih sama juga..Bantuan dari customer service langsung tidak menyelesaikan masalah saya..alasan bahawa line LTE tidak kuat di area saya,sedangkan housemate yg lain guna hotspot unifi mobile langsung tiada masalah 😔

12 REPLIES 12
anr077
Mayor

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

Hai,

 

Dah cuba guna dekat phone lain pon same jugak ke?

 

remstr
Mayor

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

Hai @Zaniah ,

 

Ok apa kata anda cuba untuk swap phone/sim dengan kawan serumah anda sekejap, just untuk testing.

Boleh tak?


alsya
Contributing Citizen ✪

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

Saya juga mengalami masalah yg sama ! Dapat sms dari unifi mobile

"unifi: Oops you have not add-on any hotspot passes yet. Get it now on mobile.unifi.com.my"

maksudnya apa ya.. kena add on hotspot pass apa pula ni 🤦🏻‍♀️

Mek589580
New-in-Town ✪

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

hye saya tak boleh menggunakan sim saya ,kenapa ya? 


@alsya wrote:

Saya juga mengalami masalah yg sama ! Dapat sms dari unifi mobile

"unifi: Oops you have not add-on any hotspot passes yet. Get it now on mobile.unifi.com.my"

maksudnya apa ya.. kena add on hotspot pass apa pula ni 🤦🏻‍♀️


 

remstr
Mayor

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

Hai @Mek589580 @Zaniah ,

 

Hotspot tersebut hanya boleh guna dalam network LTE atau 4G. Cuba check phone anda semasa anda klik hotspot itu.


alsya
Contributing Citizen ✪

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

Line saya LTE tapi masalah yg sama masih jadi sampai harini saya tak boleh gunakan hotspot saya pada laptop utk kerja. Dah cuba live chat dan reset tapi masalah sama juga
remstr
Mayor

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

Hai @alsya ,

 

Sorry about that. You can follow up the report that you have made earlier via livechat. They will come up with another way.


YusriRabu98
Contributing Citizen ✪

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

Macam mana pulak masalah saya.

 

Selama ni saya guna plan webe RM79. Hotspot ke laptop saya elok je.

 

belum sehari tukar ke plan mobile RM59. Terus tak boleh guna hotspot.

 

Jangan kata kawasan saya takda 4G ya. 

Sebenarnya plan unifi mobile RM59 ni yang ada masalah.

mahazean
Contributing Citizen ✪

Re: Hotspot connected tetapi tiada Internet

saya pun menghadapi masalah yg sama. Baru sampai Kuala Terengganu, bila buka Notebook tak dpt guna internet. Walhal di tempat tinggal saya takde masalah nak guna hotspot..lancar saje.. tolong bantuan..nak buat kerja nie😅😂