cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Internet speed sangat² perlahan: SRNS8NTCNFHX125032018

RizalAzmann
Contributing Citizen ✪

Internet speed sangat² perlahan: SRNS8NTCNFHX125032018

Saya Ahmad Rizal <removed for privacy>
Phone Number:  <removed for privacy>
Handphone Type: Huawei P9 Mate
Alamat:  <removed for privacy> Taman Saujana Indah Bukit Katil, 75450 Melaka.

Saya ada masalah dengan service Internet yang saya dapat sekarang. Saya porting out dari maxis on Dis 2017 ke Webe. Line internet sangat bagis ketika itu di tempat rumah ini. Tetapi sejak sebulan dua ini, terutama selepas webe telah diambil alih oleh Unifi. My line sangat slow 😭.
Sebelum ini hika saya ingat melihat video mengunakan youtube, senang² sahaja jika saya nak menggunakan format kualiti 480p sekarang 240p the best i get, sebelum videonya tersekat² akibat internet slow.
Saya dah chat throughout live chat dengan your Unifi helper line tetapi still lagi tak selesaikan masalah. Saya dah keluar masuk sim card, restart the phone dan receive new setting tetapi still Internet slow �.
Di bawah saya lampirkan speed test by TM speed test dan juga coverage area rumah saya.
Signal hp show LTE and 4G.

Mabye Unifi boleh reset my line from HQ.
If still the problems happen, nampaknya saya kena porting ke New Telco yang Internet dia laju n berbaloi dengan bayaran bulanan yang saya bayar

2 REPLIES 2
Legolas
Upholding Citizen ✪✪

Re: Internet speed sangat² perlahan: SRNS8NTCNFHX125032018

Saya pun turut mengalami situasi ni. Maybe sebab pertambahan pengguna tapi saya rasa pihak pengurusan pasti akan buat something untuk fix kan isu ni. Tapi biasalah semua ni amek masa. Mungkin lama mungkin sekejap.

cokelat00v
Contributing Citizen ✪

Re: Internet speed sangat² perlahan: SRNS8NTCNFHX125032018

Betul tu..perasan jugak sejak webe tukar nama jadi unifi ni line dekat ofis makin slow...mungkin disebabkan faktor perubahan nama la kat..harap dapat selesaikan isu ini segera..tq

Tags (1)