cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Kenyataan rasmi unifi berhubung kenaikan RM20 dalam bil unifi mobile Oktober 2021 ini

ammpaan98
Contributing Citizen ✪✪

Kenyataan rasmi unifi berhubung kenaikan RM20 dalam bil unifi mobile Oktober 2021 ini

Akhirnya unifi dah clarify kenapa bil unifi mobile bulan ni naik RM20. Saya sepatutnya bayar RM62.55 setiap bulan tapi bulan ni naik jadi RM83.75. Kita tengok bulan depan diskaun RM20 ke tidak jadi RM41.35.

WhatsApp Image 2021-10-05 at 19.09.33.jpeg

 

16 REPLIES 16
RusyaidiRahim
New-in-Town ✪

Bill

Kenapa second bill terlalu mahal? 
call 100 dan live chat tak membantu langsung!

adeli79
New-in-Town ✪

unifimobile bill

Nak tnya berkaitan bil unifimobile macam ada yang tak kene

pakej rm 99 tambah supliment line rm 59

tetapi bil date 1 oktober 2021 menunjukkan jumlah bil rm 384.

bil pada 1 sept ialah rm83.

pada 2 sept 2021 saya sudah bayar rm 400.00

dalam digital unifi menunjukkan saya ada baki yang perlu dibayar rm 12.30

saya ingin penjelasan kenapa bill saya pada 1 oktober berjumlah rm384.

tiada contact number untuk unifimobile

anr077
Mayor

Re: Kenyataan rasmi unifi berhubung kenaikan RM20 dalam bil unifi mobile Oktober 2021 ini

Hai,

 

Benar, terima kasih untuk info dan screenshot ni ya.

 

Izzatraffiq98
New-in-Town ✪

Kenapa saya kena bayar rn83 sedangkan saya pakai pakej yg ada diskaun rm20 jadi rm59.

Hi
Saya nak buat aduan pada bulan 8 yg lepas
Saya telah mendapat panggilan daripada pihak unifi mobile yg mengatakan saya layak utk menggunakan pelan unifi mobile 99 dgn harga rm59 disebabkan saya pengguna unifi fibre
Jadi dgn ada promosi sebegini saya setuju utk gunakan pelan tersebut tetapi menggunakan nombor lama saya 
Tetapi apabila terima sahaja bil pertama saya
Saya mendapat saya telah melanggan plan 99 yg berharga 79
Ini menjadikan saya sepertu ditipu oleh pihak anda
Oleh itu
Saya nak mintak sgt2 utk dptkan hak saya balik.
Saya seperti discam oleh agen anda yg menelefon kami.

MohamadSyukri
New-in-Town ✪

Why there Extra charge?

 
Kamarul3
Contributing Citizen ✪

Re: Bill

setuju...siap bagi alasan macam2 bila kita request ..sistem bermasalahlah apalah

Why_username
New-in-Town ✪

Re: Kenyataan rasmi unifi berhubung kenaikan RM20 dalam bil unifi mobile Oktober 2021 ini

Kenapa saya tak dapat pun sms pasal kenaikan ni? 20.80 is lot. Imagine unifi collect extra 20.80 from all account. We better be vigilant and make sure that amount is deduct from next mth bill 

FIDZAZIZ
Contributing Citizen ✪

Re: Bill

Mmg tak membantu, nak bercakap pun tak boleh sbb no tiada dalam pendaftaran. Pasal apa unifi, makin lama makin teruk sgt servis

Tai1
Contributing Citizen ✪

Re: Kenapa saya kena bayar rn83 sedangkan saya pakai pakej yg ada diskaun rm20 jadi rm59.

Sama la...call package lain,last2 bill dpt package lain....mmg aku tak bayar bill ni,and akan tamatkn mobile unifi ni serta merta