cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Line kawasan hutan melintang to bagan datuk slow

SOLVED
Ejay
Contributing Citizen ✪✪

Line kawasan hutan melintang to bagan datuk slow

Dari bulan 1 hingga bulan 3 line kawasan saya h+ speed 0.5mbps sedangkan celcom 6mbps? Sedangkan sy sudah adukan masaalah ini dari bulan 1. Adakah sy perlu report SKMM?

Tags (1)
6 REPLIES 6
Fazura
Upholding Citizen ✪

Re: Line kawasan hutan melintang to bagan datuk slow

Boleh try restart telepfon and make sure APN settings dah set.  Paling kurang pon, try test kat telefon lain. Kelajuan tu ikut kawasan/ telefon jugak. Kalau nak mudah encik boleh pergi livechat, diorg akan escalate dekat technical.

Ejay
Contributing Citizen ✪✪

Re: Line kawasan hutan melintang to bagan datuk slow

Sepanjang sy pakai webe da 6x tukar fon. Apn ade 17jenis dari celcom k umobile, webe dsbgainya tiada perubahan. Line cni kawasan 3g. Sy dpt offer webe dari webe call. Die ckp xde 4g sy boleh guna 3g utk fb utube dsbgainya. Tapi speed kawasan ni 0.5mbps to 0.01mbps. 3bulan report masih tiada perubahan..

Fadzly
Contributing Citizen ✪✪

Re: Line kawasan hutan melintang to bagan datuk slow

Betul tu... line 3G sangat2 slow... nk bukak wasap connection je, fb pun sama slow.. youtube jgn cakap la memang tak dapat tengok pun.... tak ada gunanya unlimited tapi slow dan tak boleh diaplikasikan service unlimited tu. webe mohon bertindak segera, sebab arena mobile ni sape lambat die ketinggalan.
Ejay
Contributing Citizen ✪✪

Re: Line kawasan hutan melintang to bagan datuk slow

Abam wat report la kt custmer servis. Line area hutan melintang to bagan dato. Sebulan 2 kali sy report. Myb ramai2 bleh jd cepat kot 😅

newebe
Contributing Citizen ✪

Re: Line kawasan hutan melintang to bagan datuk slow

Kalau kawasan sekitar Bagan Datok dapat slow signal tu boleh diterima lagi la.. kalau di MAEPS Serdang (berhampiran UPM, Uniten, Hospital Serdang) pun slow jugak.. tak tau nak cakap apa lagi dah. Paling tinggi pun boleh dapat 6-8mbps dengan 4G.


Tags (1)
newebe
Contributing Citizen ✪

Re: Line kawasan hutan melintang to bagan datuk slow

Sedangkan operator lain boleh dapat paling rendah pun 20-30mbps.. prepaid pulak tu Man Sad