cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Line unifi mobile

Katyydean
New-in-Town ✪

Line unifi mobile

Hi . Saya pakai unifi mobile bayar rm62 sebulan. Line sgt teruk! Menyesal tukar umobile ke unifi. Kdg2 dekat kawasan bandar pun x ada line mcm duduk dalam hutan dh! Dh lah nak cancle kena bayar penaltyy!! Pls lah unifi buat improvement line dekat kuching sarawak. Bukan saya x bayar. Saya bayar tiap bulan 😭😭😭

3 REPLIES 3
Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Line unifi mobile

Masa sebelum anda port in ke unifi Mobile,dah check ke belum area anda ada coverage 4G dari unifi Mobile tak ya?

NurBisa
Sheriff

Re: Line unifi mobile

Hi Kattydean, cubalah buat basic trobleshooting dahulu. Kebiasaanya talian akan kembali pulih semula.

 

1) Padamkan telefon, keluarkan kad SIM, masukkan kad SIM semula dan hidupkan telefon anda
2) Set semula tetapan APN kepada "unifi" dan pilih tetapan 4G sahaja di dalam telefon anda. 
3) Kosongkan "browsing history" dan "cache" di dalam telefon anda
4) Mencuba kad SIM ke dalam telefon yang menyokong 4G/LTE Band 5 yang lain.

Asnoor
Sheriff

Re: Line unifi mobile

Hi Katyydean,

 

Sudah cuba keluarkan kad SIM dan masukkan semula dan lihat sekiranya ada perubahan positif berlaku?