cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Line webe slow

Khalid1
New-in-Town ✪

Line webe slow

Nak Tanya kenapa line webe slow terutama kaw Adam pendalaman

14 REPLIES 14
ztron
Retired Sheriff

Re: Line webe slow

Hello @Khalid1,

 

Untuk slow connection, cuba rujuk disini,

https://webe.com.my/support/knowledge-base/detail/my-internet-is-very-slow

 

Encik boleh menghubungi Live Chat untuk bantuan selanjutnya.

https://webe.com.my/support/contact-us

norudin
Contributing Citizen ✪

Re: Line webe slow

saya area bangsar south.internet sangat slow.sangat tak berpuas hati dengan line webe Smiley Sad

ztron
Retired Sheriff

Re: Line webe slow

Hello @norudin,

 

Boleh kongsi lokasi di Bangsar South yang ada menghadapi slow connection? Saya berada di Nexus Connexion, ok je, connection tak ada issue.

 

Kadang kadang kenalah restart phone juga, dan kena pastikan setting dalam phone sentiasa pilih ke 4G network 

norudin
Contributing Citizen ✪

Re: Line webe slow

Hello,

saya di area bangsar avenue.

internet di area saya memang slow. video playback fb pun lagging. webe

norudin
Contributing Citizen ✪

Re: Line webe slow

speedtest by ookla

 

ping 24ms

download 0.55mbps

upload 3.29mbps

norudin
Contributing Citizen ✪

Re: Line webe slow

saya da set to LTE je.dan banyak kali saya restart hp setiap kali internet slow.picture dkt fb pun lambat nak load.apa lagi nak tgk youtube.

 

dekat area rumah saya di selayang okay sikit.tp dkt office di bangsar avenue mmg slow.boleh try datang sini n test.

Ejay
Contributing Citizen ✪✪

Re: Line webe slow

Setiap kali line internet kita bermasalah tak pernah sekalipun syarikat2 penyedia perkhidmatan memotong yuran langganan walaupun kegagalan berpunca dari pihak mereka. Kadang-kadang sampai berhari-hari. Bukan main jam-jam. Jika kita pula lambat bayar laju2 pula dorang kenakan denda lewat bayar kat kita. Seriyus tak adil langsung.

#webeslow
Ejay
Contributing Citizen ✪✪

Re: Line webe slow

Mari kita boykot webe beramai2 baru mereka sedar kot!

 

Setiap kali line internet kita bermasalah tak pernah sekalipun syarikat2 penyedia perkhidmatan memotong yuran langganan walaupun kegagalan berpunca dari pihak mereka. Kadang-kadang sampai berhari-hari. Bukan main jam-jam. Jika kita pula lambat bayar laju2 pula dorang kenakan denda lewat bayar kat kita. Seriyus tak adil langsung.

#webeslow

#ceotakbertindaktukarla10orgpon

Tags (1)
norudin
Contributing Citizen ✪

Re: Line webe slow

hari ni punya speedtest dkt workstation bangsar avenue.

 

ping 27ms

download 0.26mbps

upload 1.52mbps

 

sedih.

 

sorry x dpt nk share screenshot.not permitted uploading activity dkt ofis.