cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Macam mana nak ambik no tel yg dah terminate

Ray212213
Contributing Citizen ✪

Macam mana nak ambik no tel yg dah terminate

Mcm mana nak ambik balik no tel unifi mobile?No tel tu daftar atas nama orang tua sy n dia dah terminate no tel tu..Sy dah guna no tel tu 2tahun lbh n sy guna no tel utk berniaga..

7 REPLIES 7
anr077
Mayor

Re: Macam mana nak ambik no tel yg dah terminate

Hai,

 

Selalunya nombor yang dah terminate tak boleh nak dapat kan balik.

 

 

ojsec
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Macam mana nak ambik no tel yg dah terminate

biasa kalau no-tel sudah kena terminate , ia akan balik ke telco asal untuk re-used .

no-tel kamu new register in unifi@mobile atau port-in ? kalau port-in , port dari telco mana ?

 

apa boleh cuba (cuba tak rugi) , pergi telco asal no-tel tu , call customer support mereka cuba tanya tentang no-tel itu, tengok boleh register balik ??

 

SHINJU_77
Contributing Citizen ✪

Re: Macam mana nak TAHU BIL UNIFI MOBILE

MACAM MANA CHEAK UNIFI MOBILE..??

ojsec
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Macam mana nak TAHU BIL UNIFI MOBILE

https://unifi.com.my/support/contact-us

try the livechat or contact form , cause if need private info they can safely to accept.

cannot post your private info in community

HafizN
Contributing Citizen ✪

Re: Macam mana nak ambik no tel yg dah terminate

Saya dapat balik no yang kena terminate tu..Tapi dengar cara yang agak susah dan lama.

 

No kena terminate sebab 1 tahun tak topup rasanya tu yang kena terminate.

 

TM memang terminate no lama tapi masih nak guna pakai sebab itu no bisnes saya.Pergi di TMpoint,depa kata no tak dapat dah sebab dia akan masuk sistem.depa pon tak boleh buat kalau kita mintak nak no lama.staff cakap kena tunggu no tu masuk dalam sistem.mungkin 1 atau 2 bulan baru masuk sistem no baru.kena apply sendiri new number dkt app unifi mobile.

 

No memang nak pakai sbb bisnes.dalam masa menunggu.still guna no lama yang tak ada dalam perkhimatan melalui whatapp.customer call dan chat whatapp saja lah.no masih directs whatap saja.call memang xblh sbb not services.

 

akhirnya number masuk sekat 4 bulan ada da dlm sistem..terus saya beli no lama tu... alhamdulillah sekrang pakai balik no lama.

 

 

Atikah02
Contributing Citizen ✪

Re: Macam mana nak ambik no tel yg dah terminate

Kalau saya bertukar no dari telco lain ke unifi boleh dapat appear kat sistem unifi ke? 

ojsec
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Macam mana nak ambik no tel yg dah terminate

nombor yang terminate , akan balik ke telco asal dia .

maksud : nombor tu register baru di Telco A , lepas tu port to telco B , lepas lagi port to telco C , di telco C kena terminate , nombor tu akan balik ke Telco A