cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Masalah Sim Card

Idmal
Contributing Citizen ✪

Masalah Sim Card

Assalam dan selamat pg semua. Nk tanya la mcm mana nk setting simcard webe ni.baru dpt smlm sim ni. Tlg ajar sikit

3 REPLIES 3
yulz26
Upholding Citizen ✪

Re: Masalah Sim Card

wsalam, ok, letak sim dalam fon, then dlm sampul tu ada satu kertas cara2 nak set up apn webe, just ikut je, lepas tu terus boleh guna. Smiley Happy

Idmal
Contributing Citizen ✪

Re: Masalah Sim Card

sy dh buat dh follow ikut card yg dia bg tu..just skang setting kat access point name tu je...

Fazura
Upholding Citizen ✪

Re: Masalah Sim Card

Hi Idmal,

 

boleh fill in webe dekat ruang kosong kat APN tu, yang lain boleh tinggal kosong je.

 

Lepas tu restart phone Smiley Happy