Masalah bil

Din89
New-in-Town ✪

Masalah bil

Salam...saya dah bayar bil pada bulan januari,sblum due date,tapi bila keluar bil bulan feb ni,bill bulan januari still di include sekali ke bil bulan feb ni,kira macam bil januari tu belum bayar...

6 REPLIES 6
remstr
Mayor

Re: Masalah bil

Hai @Din89 ,

 

Kemungkinan payment anda tak sempat masuk dalam cut off date bill tsb. Jangan risau, anda boleh check dalam myunifi app, setiap payment mesti ada rekod.


one_aien
Sheriff

Re: Masalah bil

anda maksudkan bill unifi home ke unifi mobile,kalau unifi mobile memang ada isu sedikit payment tak update dalam bil Feb..tapi rekod bayaran ada.Apa-apa boleh rujuk bayaran anda dekat apps myunifi.

Luqman2
Contributing Citizen ✪

Re: Masalah bil

Nak tanya dah settle ke??sb masalah ni pun terjadi dekat saya

mtar99
Sheriff

Re: Masalah bil

Hai @Luqman2 

Boleh semak dekat myunifi apps. kalau anda buat bayaran selepas bil baru dah keluar, ia akan masuk dalam bil seterusnya

tjy_69
New-in-Town ✪

Re: Masalah bil

nk tnya bil sy tertunggak dlm 3 bulan.. selalunya sebulan rm98.. tp knp bil jd rm2000lebih???

mtar99
Sheriff

Re: Masalah bil

Hai @tjy_69 Setahu saya kalau dah 3 bulan tertunggak, kemungkinan akaun dah ditamatkan. Jumlah hingga RM 2000 lebih tu mungkin termasuk penalti kalau dalam kontrak. Boleh hubungi 100 atau saluran digital lain di https://unifi.com.my/support/contact-us untuk pengesahan. 

Semoga dipermudahkan urusan.