cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

remstr
Mayor

Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

Hai semua.

 

Saya faham anda semua ada masalah mengenai bill pada bulan ini. Ada beberapa yang saya dapati iaitu,

 

1. Payment tak reflect.

2. Amaun makin tinggi RM20 (atas 1 akaun).

3. Bill baru tak terima.

4. Masalah nak validate myunifi app (pengguna baru myunifi app)

5. Autopay not working.

6. Hotspot (Check your myunifi app, ada yang sudah ada function top up hotspot)

 

Jangan risau, anda tak keseorangan. Jadi disini saya nak bagi anda solution untuk semua masalah di atas.

 

1. Payment tak reflect.

Jika anda sudah bayar bill September, duit sudah tolak dalam bank, jadi anda tak perlu risau. Bill October ada sedikit masalah, dimana pihak unifi sudah jelaskan dalam SMS mereka seperti di bawah,

WhatsApp Image 2021-10-11 at 8.52.15 AM.png

 

2. Amaun makin tinggi RM20 (atas 1 akaun).

Kes ini pun sudah dijelaskan dalam SMS sebelum ini. Sila rujuk di bawah (terima kasih @ammpaan98 atas perkongsian). Bayar seperti biasa, jika anda langgan RM59 sila bayar RM59.

 

WhatsApp Image 2021-10-05 at 19.09.33.jpeg

 

3. Bill baru tak terima.

Pihak unifi start hantar bill baru pada 8hb. Saya baru terima pada 9hb. Sila check emel anda masing masing, mesti ada terima.

 

4. Masalah nak validate myunifi app.

OK untuk masalah ini, hanya dapat diatasi bila anda sudah dapat bill baru. Jika belum dapat, jangan proceed lagi ya. Bila sudah dapat barulah anda register semula dan masukkan nombor akaun mobile terbaru 10 digit.

 

Boleh ikuti langkah di bawah jika anda sudah ada nombor akaun 10 digit terbaru.

 

Cara untuk validate akaun unifi Mobile

 

5. Autopay not working.

Pada pengguna autopay, mereka akan dapat SMS berkenaan hal ini. Kelihatannya fungsi autopay tergendala seketika.

 

WhatsApp Image 2021-10-11 at 11.23.10 AM.jpeg

 

6. Hotspot

Untuk pengetahuan semua, buat masa sekarang hotspot untuk unifi Mobile tak boleh di akses melalui app ataupun unifi Portal. Jadi anda tak boleh periksa baki ataupun nak beli pass secara manual.

 

Jika anda mahu, anda hanya boleh gunakan fungsi livechat, untuk mereka tolong anda untuk add on hotspot untuk anda. Itu sahaja cara yang ada sekarang.

 

Itu sahaja yang saya nampak HOT sejak kebelakangan ini. Jika anda ada masalah lain, boleh reply di bawah.

 


55 REPLIES 55
anr077
Mayor

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

 

Semoga semua sabar dengan masalah yang dihadapi ni yaa.

 

suhana71
New-in-Town ✪

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

kenapa bill saya bulan ni tiada ikut pakej yang saya apply..saya ambil pakej rm59 setiap bulan..tetapi bulan ni bill saya jadi rm79..kenapa ya???

Zainal3367
Contributing Citizen ✪

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

Salam.. Maksudnye skrg kite byr dl bill yg tinggi bln depan mereka akan tolak balik ke? 

thobrani
Contributing Citizen ✪

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

saya dah bayar bil..tp line enternet x ada

remstr
Mayor

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

Hai @suhana71 ,

 

Saya ada tulis dekat atas tadi berkenaan diskaun RM20 ini.


remstr
Mayor

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

Hai @Zainal3367 ,

 

Maksudnya anda hanya perlu bayar amaun yang serupa dengan apa yang anda bayar bulan bulan sebelum ini. Tak ada perubahan. Bayar macam biasa.


coolzmania
Contributing Citizen ✪✪

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

tuan boleh saya tau status report berkenaan bil saya, no status report nadalah :CAS-211008-049805, berkenaan dengan bil pospaid saya ada 5 line yang sebelum ini pakai sejak webe, bayaran sebanyak RM59,59,59,49,49 yang kini jadi RM 59,59,79,79,79.  Boleh tuan bantu kerana saya masih menunggu jawapan dari pihak unifi.

remstr
Mayor

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

Hai @coolzmania ,

 

Baca nombor 2. Anda perlu bayar macam biasa, tak perlu bayar lebihan RM20 itu kerana akan di tolak kembali pada bill depan.

 

Anda langgan 59, bayar 59 sahaja.


saepul75
Contributing Citizen ✪

Re: Masalah hangat bill unifi Mobile pada bulan ini!

Salam semua..Saya dah bayar guna jom pay guna no akaun yg terdahulu. Tapi tiba-tiba akaun baru ni, payment utk yang terdahulu tak masuk..So macam mana ni yer..