cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Modem utk broadband webe blh je pakai phone yg band 5 ke gitu kan?

MilaLova
Contributing Citizen ✪✪

Modem utk broadband webe blh je pakai phone yg band 5 ke gitu kan?

Xyah beli modem khas mcm huawei tu utk pakai broadband webe kan? Skrg sy tgh pakai simkad broadband tu pakai fon xiaomi mi max 2. Ok je ni. Td kat TM point pekerja dye tu ckp xleh. Awk kena beli modem. Xleh pakai fon. Apakah muslihat ini??

2 REPLIES 2
iZu
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Modem utk broadband webe blh je pakai phone yg band 5 ke gitu kan?

ya betul ; webe broadband boleh je guna kat phone atau MiFi yang support Band 5 LTE (850Mhz)

X semestinya beli modem ; maybe pekerja tu ckp mcm tu sbb x pasti @MilaLova guna modem apa ; takut x sesuai je nnt
MilaLova
Contributing Citizen ✪✪

Re: Modem utk broadband webe blh je pakai phone yg band 5 ke gitu kan?

@iZu tadi sy live chat dengan pihak webe ni dye ckp xboleh pakai fon. Nanti dye suspend account sy. Sy dh bgtaw fon sy jenama apa n mmg 4g LTE band 5. Rasanya sebab dorang nak bisnes untung so xnak customer pakai fon. Nak jgk kena beli modem yg beratuih harga tu. Ntah lah..