Mohon pencerahan plan rm 58

Chedin1974
New-in-Town ✪

Mohon pencerahan plan rm 58

Blh siapa bagi penerangan tentang plan rm 59  dan pengiraan plan bayaran ..?

X faham cara pengiraan kata Masa mula2 langan cakap yg perlu bayar Hanya rm 59 

Sekarang dah lain service tax di kenakan blh siapa terangkan 

Serta pengiraan selum sebulan dah  rm 85.65 

23 hb 12 2020 hinga 14 hb 1  2021

 

2 REPLIES 2
ojsec
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Mohon pencerahan plan rm 58

biasa line baru , bill pertama = Dec2020(day use) + Jan2021(full)

agar-agar kira , 23hari sampai 31 = guna 9hari

9/31 x59 (dec2020) + 59(jan2021) = 76.129 x 1.06(6% SST) = 80.67 (lebih kurang , tak tahu ada apa charge lagi , mungkin 1st register or simCard) , kena tengok bill detail

 

lepas tu Bill Feb2021 = 59x1.06=62.55 .......

 

https://community.unifi.com.my/t5/billing/How-to-read-my-first-unifi-Mobile-bill/ta-p/41524

 

asrulrashid
Contributing Citizen ✪✪

Re: Mohon pencerahan plan rm 58

bulan pertama ada pro rated,

lepas tu baru kira harga pakej dan sst.

mcm aku rm 59+sst rm62.55 sen.

kalau ada call atau sms yang kena cas,akan dikira jugak.