cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

My internet is very slow

kechiqjsc
Contributing Citizen ✪

My internet is very slow

Line internet terlampau slow, 4G tp mcm 2G. Tolong lh. Jgn bg APN. Klau berlaku mcm ni. Takde fungsi bg APN tu.  Tiga kali sy report, 3 kali tu juga bg bnde yang sama.  

4 REPLIES 4
marcello07
Upholding Citizen ✪✪✪

Re: My internet is very slow

You may try to perform this troubleshooting steps https://explore.webe.com.my/t5/network-issues/My-internet-is-very-slow/ta-p/1823.

Connection ni kadang2 depends pada few faktor macam lokasi, telefon, sebarang halangan signal daripada base station..etc.

#Letsputasmileonthatface
kechiqjsc
Contributing Citizen ✪

Re: My internet is very slow

Takkan sbb hp. Semua pengguna webe kt sini dh merungut..  Kalau pasal base station. Line slow dkt area bndar. Base station dekat area situ je. Kawasan 4G. Tp mcm 3G 2 bar..  So, takkan nk salahkan lokasi, base station, telefon.. 

Legolas
Upholding Citizen ✪✪

Re: My internet is very slow

@kechiqjsc Betul la tu. Saya pun area bandar. Slow jugak kdg2. Memang bengang. Tapi kena faham la jugak berapa ramai user kat kawasan tu. Dah ramai user pastu kat area bandar pulak tu, of course la congested. So jom berhuhuhu tunggu webe upgrade line kasi cantekk

kechiqjsc
Contributing Citizen ✪

Re: My internet is very slow

Baik. Berhuhuhu.. Hihi