cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PORT OUT DARI TELCO LAMA

SOLVED
fazziera
Contributing Citizen ✪✪

PORT OUT DARI TELCO LAMA

Hai nak tanya.

biasanya ambil berapa lama untuk telco lama proses port out? ada dapat msg pengesahan dar telco lama. dan dah reply YES, n then dia bagi satu msg

'we have received your confirmation to leave xxxx. your request is being processed.' 

11 REPLIES 11
fazziera
Contributing Citizen ✪✪

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA

Screenshot_2020-04-14-15-35-11-01.png

Nuts_dya
New-in-Town ✪

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA

Saya pun baru port out dr telco lama dan port in dgn unifi.. pernah byk kali buat port in out ni.. biasanya lepas dpt sms utk kita sahkan tu, dlm sejam dua dh start port in line baru.. tp unifi ni mcm lama sgt tempoh menunggu.. 

fazziera
Contributing Citizen ✪✪

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA


@Nuts_dya wrote:

Saya pun baru port out dr telco lama dan port in dgn unifi.. pernah byk kali buat port in out ni.. biasanya lepas dpt sms utk kita sahkan tu, dlm sejam dua dh start port in line baru.. tp unifi ni mcm lama sgt tempoh menunggu.. 


Tulah. Lama pula tunggu. Nanti tukar fikiran tau la. 🤦

anr077
Mayor

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA

Hi,

 

Masih dalam proses lagi ke atau dah boleh pakai line unifi tu?

 

remstr
Mayor

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA

Hai @fazziera ,

 

Maybe boleh baca point ini

 

2. How long does it take to process my request to port in?

We will request the port in on your behalf from your existing mobile service provider as soon as the payment of all outstanding balances have been made. It may take up to five (5) business days for the application to be approved by your existing mobile service provider.

 

Please note that you will need to fulfill the below requirements:

  • Terminated, blacklisted, barred and suspended numbers cannot be switched to unifi Mobile Postpaid.
  • All the supplementary lines in the Principal Account (principal and supplementary lines) need to be switched over to unifi Mobile plan, unless your supplementary line(s) become the Principal line at the existing mobile operator.
  • Your number is not tied to any contract with existing mobile operator.
  • If you are switching in for more than one (1) number, each line must be registered in separate order.

(You would need to ensure that the usage of your existing service does not exceed the credit limit set by your existing mobile operator.)

 

For existing prepaid user, any remaining credit in your prepaid mobile number will be forfeited by your existing mobile operator upon successful activation of your unifi Mobile Postpaid plan.


fazziera
Contributing Citizen ✪✪

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA


@anr077 wrote:

Hi,

 

Masih dalam proses lagi ke atau dah boleh pakai line unifi tu?

 


Dah boleh. So settle dah masalh. ☺️

mazlan04
New-in-Town ✪✪

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA

berapa lama process nk portout tu ye, 2 3 jam je ke atau hari? sy dah 2 3 jam still active lagi nombor lama
syazarafar
Contributing Citizen ✪

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA

Saya nak port out dari unifi. Semalam dah reply dah confirmation nak port out. Sampai harini masih active lagi. Lama betul nak tunggu unifi lepaskan. Hmm..

Norliana03
New-in-Town ✪✪

Re: PORT OUT DARI TELCO LAMA

Nak port out dari UniFi memang susah ke