cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Pelan rm59

amycozzo
Contributing Citizen ✪

Pelan rm59

apa beza plan rm59 & rm99?

 

jika tiada beza adalah tidak adil bg kami yg mngmbil plan rm79 & rm99 yg mana pelanggan terawal webe. dgn jarak harga yg begitu jauh untuk pelanggan baru.. kalu macam gitu terus utamakan pelanggan baru..dan kami pelanggan lama sedia port out..

3 REPLIES 3
remstr
Mayor

Re: Pelan rm59


@amycozzo wrote:

apa beza plan rm59 & rm99?

 

jika tiada beza adalah tidak adil bg kami yg mngmbil plan rm79 & rm99 yg mana pelanggan terawal webe. dgn jarak harga yg begitu jauh untuk pelanggan baru.. kalu macam gitu terus utamakan pelanggan baru..dan kami pelanggan lama sedia port out..


hai @amycozzo , dia ada beza, besar sekali beza dia. plan baru RM59 untuk tawaran terhad ini datang sekali dengan kontrak setahun.

 

Apa maksudnya, kontrak setahun?

 

Maksudnya, dalam masa setahun mereka tak boleh terminate, jika nak terminate kena bayar baki kontrak (baki kontrak*RM59=Penalti)

 

Pelanggan lama RM99 tiada komitmen kontrak. Tak perlu bayar apa2 penalti, tak ada hal. Macam tu lah serba sedikit.


amycozzo
Contributing Citizen ✪

Re: Pelan rm59

kalu setakat kontrak setahun dgn rm59 apela sgt brbnding kami yg byr lebih nie..ingatkn ade capped speed ke apa..dlu pn nk msuk kne byr upront payment lg wlupn xde kontrak.mcm gitu baik sy port out dan port in ke rm59..

remstr
Mayor

Re: Pelan rm59


@amycozzo wrote:

kalu setakat kontrak setahun dgn rm59 apela sgt brbnding kami yg byr lebih nie..ingatkn ade capped speed ke apa..dlu pn nk msuk kne byr upront payment lg wlupn xde kontrak.mcm gitu baik sy port out dan port in ke rm59..


Bagi @amycozzo mungkin kontrak tu tak ada hal sgt, tapi bagi service provider itu memang benda besar sebab melibatkan kontrak.

 

Jadi jika berminat, boleh la buat dengan cara yg dicadangkan tu.