cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Perhantaran untuk sim card

SOLVED
Muhammadyusuf
Contributing Citizen ✪✪

Perhantaran untuk sim card

Saya dah daoat nombor oder dia cakap 3-5 hari bekerje...tapi kes ni sebulan yang lepas bila saya boleh dapat sim card saya ada sesiapa boleh bantu saya? 

11 REPLIES 11
anr077
Mayor

Re: Perhantaran untuk sim card

Hai,

 

Dah tanya dengan livechat ke berkenaan hal ni?

 

Muhammadyusuf
Contributing Citizen ✪✪

Re: Perhantaran untuk sim card

Saya dah tanya,tapi setiao kali saya tanya dia buat semakan dan tanguhkan lagi...selepas 5 hari saya tanya benda sama meraka buat sampai lah sekarang tiada apa yang berlaku..apa saya perlu lakukan patutkah saya cancel oder buat baru? Dan macam mana dengan cas penghantaran?
Terima kasih kerana bantu saya.
remstr
Mayor

Re: Perhantaran untuk sim card

Hai @Muhammadyusuf ,

 

Pertama sekali, tengok dulu kurier apa yang digunakan.

Dalam community ni ramai yang mengadu pasal DHL e Commerce.

 

Caranya adalah anda pm fb DHL ecommerce, mungkin berlaku kelewatan dari pihak mereka.


Muhammadyusuf
Contributing Citizen ✪✪

Re: Perhantaran untuk sim card

Ouhh..jadi unifi mengunakan dhl kurier.....mereka memberi tahu pihak mereka yang akan membuat penghantaran...saya cuba pm dhl ecommerce sekarang.
Terima kasih kerana membantu saya.
remstr
Mayor

Re: Perhantaran untuk sim card


@Muhammadyusuf wrote:
Ouhh..jadi unifi mengunakan dhl kurier.....mereka memberi tahu pihak mereka yang akan membuat penghantaran...saya cuba pm dhl ecommerce sekarang.
Terima kasih kerana membantu saya.

Hai @Muhammadyusuf ,

 

Kalau saya dulu dorang menggunakan Line Clear Express. Tapi nampaknya sekarang mereka guna DHL.


fazziera
Contributing Citizen ✪✪

Re: Perhantaran untuk sim card


@remstr wrote:

@Muhammadyusuf wrote:
Ouhh..jadi unifi mengunakan dhl kurier.....mereka memberi tahu pihak mereka yang akan membuat penghantaran...saya cuba pm dhl ecommerce sekarang.
Terima kasih kerana membantu saya.

Hai @Muhammadyusuf ,

 

Kalau saya dulu dorang menggunakan Line Clear Express. Tapi nampaknya sekarang mereka guna DHL.


sy daftar hari ahad, hari ini sampai. guna line clear express.

Muhammadyusuf
Contributing Citizen ✪✪

Re: Perhantaran untuk sim card

Saya dah buat pertanyaan semula di live chat...dan meraka membuat oder baru...yang lama cancel..dan mereke menggunakan DHL express..
Terima kasih
Muhammadyusuf
Contributing Citizen ✪✪

Re: Perhantaran untuk sim card

Ini tidak adil..😂bagai mana anda lakukan dan di mana saya nak cari tracking saya?
fazziera
Contributing Citizen ✪✪

Re: Perhantaran untuk sim card


@Muhammadyusuf wrote:
Ini tidak adil..😂bagai mana anda lakukan dan di mana saya nak cari tracking saya?

saya guna https://mobile.unifi.com.my/selfcare/orders/

untuk check delivery