cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Poor Unifi Mobile Coverage

SOLVED
Highlighted
Contributing Citizen ✪✪

Poor Unifi Mobile Coverage

Assalamualaikum/ Salam Sejahtera. Saya tinggal di Taman Wilayah Selayang, KL tetapi Unifi Mobile dlm rumah hanya dapat 1 hingga 2 bar aje. Kawasan nie ada liputan LTE tapi hanya boleh dapat 1mbps utk download. Saya dan keluarga selalu sukar nak berhubung kalau dalam rumah. Jadi terpaksa la ke luar rumah. Mmg pengalaman yg tak bagus. Kalau kat kawasan kampung, saya boleh terima tapi nie kat kawasan bandaraya KL. Bagi saya, tak sepatutnya berlaku macam nie. Apa yg saya boleh buat ye? Mcm mana nak maklumkan kat TM atau webe, mungkin utk cadangkan tingkatkan coverage kat kawasan saya nie ye? Perkara nie dah lama berlaku tapi hari nie baru tergerak utk mencari channel utk luahkan masalah nie. Harap ini adalah channel yg terbaik. Mohon bantuan. Terima kasih. 

5 REPLIES 5
Highlighted
Mayor

Re: Poor Unifi Mobile Coverage

Hai @FBI ,

 

Banyak faktor yang menyebabkan line anda slow dalam rumah. Salah satunya adalah halangan bangunan/dinding bila anda berada dalam rumah. Tapi anda boleh livechat dulu untuk buka report, dan maklumkan kepada mereka.


Highlighted
Contributing Citizen ✪✪

Re: Poor Unifi Mobile Coverage

Terima kasih @remstr. Laporan saya telah diterima oleh Unifi mobile team dan telah ujudkan buka tiket utk kes saya. Harap masalah ini akan diatasi secepat mungkin.  Terima kasih.

Highlighted
Contributing Citizen ✪

Re: Poor Unifi Mobile Coverage

Kalau kawasan macam pelabuhan tanjung pelepas gelang patah malaysia pun signal pun amat teruk. Lain-lain telco tiada masalah. Jangan pula bagi jawapan tukar ke telco lain.

Highlighted
Upholding Citizen ✪✪

Re: Poor Unifi Mobile Coverage

Seperti yang disarankan resmtr, boleh buat aduan di live chat untuk bantu selesaikan masalah tuan yusrims
Highlighted
Contributing Citizen ✪

Re: Poor Unifi Mobile Coverage

Saya juga mengalami masalah yg sama. Coverage dalam rumah sangat mengecewakan. Smartphone saya kena static tempat yg sama utk kekalkan LTE coverage walaupun 1-2 bar. Kalau gerak je mesti bertukar kepada H+ atau 3G, lepas tu terus buffering...loading... Dah live chat kat unifi mobile care. Katanya tempat saya berada dalam kawasan penggunaan data internet tinggi yg menyebabkan sedikit gangguan pada coverage tu. Harap masalah dapat diselesaikan sebaiknya.