cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Re: facing issue? look here.

kuntau7seas
Contributing Citizen ✪✪

Re: facing issue? look here.

Hai...nak tanya...apa servis yang sudah dinaik taraf? Kenapa talian 4G tapi kelajuan macam 2G. Kenapa pula alasan bila kelajuan perlahan disalahkan penggunaan yang ramai? Kan bagus kalau ramai pelanggan. Kena la fikir bila pertambahan pelanggan sistem mesti boleh capai tahap yang maksimum. Harap pihak webe ambil serius masalah yang dialami oleh kami sebagai pelanggan.

6 REPLIES 6
lordsnow
Retired Sheriff

Re: facing issue? look here.

@kuntau7seas rasanya kena contact live chat jika mengalami masalah speed... https://www.webe.com.my/explore/contact-us

I'm Jon, I know nothing

kuntau7seas
Contributing Citizen ✪✪

Re: facing issue? look here.

Sudah beberapakali laporan ke live chat. Malahan ke page fb webe digital juga sudah di utarakan. Pihak webe digital yang mencadangkan ke page ni. Alasan yang diterima talian 3G best effort basis. Talian 4G pula dah macam 2G. Macam mana ni???? Come on la....kita diambang multimedia. Kalau tawaran data banyak tapi nak surf pun susah macam mana? Lagi satu sms ke 5 angka tak support. Susah la....nak kena cari satu lagi nombor dari telco lain yang boleh buat. Kan menyusahkan kami sebagai pengguna. Tolong ambil perhatian masalah kami ini sebagai pengguna.

ztron
Retired Sheriff

Re: facing issue? look here.

Hello

 

Cool down ya. Have you check on the coverage? Try check it out here

 

As for the 5 digit number for SMS, part of the factor maybe due to prevent from getting external content SMS that may gonna cost you a fortune.

kuntau7seas
Contributing Citizen ✪✪

Re: facing issue? look here.

Macam mana nak cool down bro...1st time guna dalam januari 3G boleh capai speed 8Mbps. Masuk bulan april dah mula slow. Dulu alasan guna phone tak support line webe sebab guna samsung note 2. Sekarang dah guna samsung c9 pro ada la dapat 4G. Tapi sama keadaannya. Jangan la asyik nak check coverage. Dah terang-terang dekat phone keluar line 4G. nak check apa lagi bro. Come on la. Bro kena join group webe community dekat fb la. Dekat sana ramai yang mengeluh dengan talian webe ni. Open your mind...and you can see what's going on around you.

mrtakky07
Contributing Citizen ✪

Re: facing issue? look here.

Samalah.. internet slow cam

siput. Dulu kemain laju huhuhu

narukamisan
Distinguished Citizen ✪

Re: facing issue? look here.

Cuba dulu kaedah ini https://community.unifi.com.my/t5/network-issues/My-internet-is-very-slow/ta-p/8747

Kalau masalah masih sama boleh dapatkan bantuan daripada Live Chat https://mobile.unifi.com.my/explore/contact-us