SIM card not service

Wawaroshan49
Contributing Citizen ✪✪

SIM card not service

Tolong saya . SIM card saya takboleh pakai dari mula beli sampai skrg no service . Webe cakap kena potong line sebelum saya pakai sim ni (celcom) tapi bila dah potong sampai skrg ni servis . Bukan ke awk semua mmg dh siap register kn sebeleum tu? Takkan nak regester balik kot? Tolonglah. Saya takboleh nak call orang dan orang pun takboleh call saya. 

 

Ps- yg dekat setting tu pun saya dah ubah jd unifi. Tapi ermmm... tolonggg

Tags (1)
4 REPLIES 4
Frechette
Upholding Citizen ✪✪✪

Re: SIM card not service

Alamak... Nak confirmkan 1 benda. "saya pakai sim ni (celcom) tapi bila dah potong sampai skrg ni servis " maksud contact celcom dah dan mintak terminate line ke?? dia pnya sistem tukar Telko kena line tu aktif. Makna kata, webe/unifi akan mintak dekat telko sedia ada dan jika x ada apa2 masalah.. Telko sedia ada akan hantar SMS validation/verification dekat nombor yang nak pindah. Kalau x ada apa2 isue, nombor itu akan pindah ke unifi. Time da berjaya pindah tu baru Celcom pnya terminate unifi punya aktif.... bek semak dengan careline https://mobile.unifi.com.my/explore/contact-us

Semoga dapat membatu Smiley Happy
Wawaroshan49
Contributing Citizen ✪✪

Re: SIM card not service

Saya terminates jela sebab haritu ada staff webe call saya cakap lepas je potong line webe saya terus active. Aduh... kalau pergi canter agak2 blh settle harini tak? Sbb dah teruk sgt ni xbole sesiapa call or sye pun xbole call org. 

Tags (1)
Wawaroshan49
Contributing Citizen ✪✪

Re: SIM card not service

Kalau boleh saya nak org call n guide saya buat apa. Tolong call saya <Removed for Privacy> . Saya call no 011 10000 10000 takboleh ada apa2 pun yg dapat membantu saya. 

Terima kasih.

Legolas
Upholding Citizen ✪✪

Re: SIM card not service

Ada dapat apa2 SMS tak drpd celcom pasal pertukaran line ke unifi? Sebab kena dapat sms dulu dia suh jawab yes/no. Kalau awak dah terminate celcom dulu sebelum dapat sms tu, nampak gaya kena register yang lain & nombor tu dah tak boleh pakai.