cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139

Highlighted
Contributing Citizen ✪

Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139

Hi,

 

saya baru shja port nombor sye ke Unify ambil package RM99 (Promo RM59). Tapi bila sye check balik di selfcare/subscription page, saye punye order in progress tapi dia tulis

unifi Mobile 139 SE (12 months)

 

Kenapa 139? 139 tu bukan package lama ke? saye subscribe yg RM99 (Promo RM59). Saya just nak pastikan sye subscribe pacakge yg betul. Klu package 139, sye x jadi nk port number..Minta tolong terima kasih sgt2

 

Salam

Tags (1)
10 REPLIES 10
Highlighted
Sheriff

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139


@danialazsu wrote:

Hi,

 

saya baru shja port nombor sye ke Unify ambil package RM99 (Promo RM59). Tapi bila sye check balik di selfcare/subscription page, saye punye order in progress tapi dia tulis

unifi Mobile 139 SE (12 months)

 

Kenapa 139? 139 tu bukan package lama ke? saye subscribe yg RM99 (Promo RM59). Saya just nak pastikan sye subscribe pacakge yg betul. Klu package 139, sye x jadi nk port number..Minta tolong terima kasih sgt2

 

Salam


Hai @danialazsu , jangan risau ya, unifi mobile tak ada pakej 139.

 

Sekarang untuk postpaid (unlimited data) hanya ada rm59 dan rm99.


Highlighted
Contributing Citizen ✪

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139

hi...u subscribe tu.. plan terus bertukar ke...i baru nk tukar but tak de respon dr live chat..@ kena pergi centre?
Highlighted
Sheriff

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139


@sue2526 wrote:
hi...u subscribe tu.. plan terus bertukar ke...i baru nk tukar but tak de respon dr live chat..@ kena pergi centre?

hai @sue2526 nak tukar plan dari mana ke mana tu?


Highlighted
Contributing Citizen ✪

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139

Oh ok terima kasih banyak2..

 

itulah sye try live chat nk try tanye langsung xde reply.

Highlighted
Contributing Citizen ✪✪

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139

Saya pon baru port in masuk plan 59 SE. Tapi kuar 139 SE.  First bill sy pon jadi Rm95. Hurmm

Highlighted
Sheriff

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139


@templar1996 wrote:

Saya pon baru port in masuk plan 59 SE. Tapi kuar 139 SE.  First bill sy pon jadi Rm95. Hurmm


hi @templar1996 , first bill memang dia akan prorate penggunaan sampai ke tempoh bill. Bill unifi mobile keluar setiap 1hb, jika anda start guna pada 15hb sebelum (contoh) dia akan prorate 16hb-31hb dan tambah dengan caj sebulan.

 

Memang bill pertama akan jadi gitu.


Highlighted
New-in-Town ✪✪

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139

So, first month ni kena bayar RM95 dulu ke macam mana ?

Highlighted
Sheriff

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139


@MuhammadAiman12 wrote:

So, first month ni kena bayar RM95 dulu ke macam mana ?


Ya @MuhammadAiman12 , boleh refer bill jika masih tak faham ya. Bulan seterusnya akan jadi 59 (sebelum ST)


Highlighted
Contributing Citizen ✪

Re: Subscribe Unify 59 tapi progress Unify Mobile 139


@remstr wrote:

@templar1996 wrote:

Saya pon baru port in masuk plan 59 SE. Tapi kuar 139 SE.  First bill sy pon jadi Rm95. Hurmm


hi @templar1996 , first bill memang dia akan prorate penggunaan sampai ke tempoh bill. Bill unifi mobile keluar setiap 1hb, jika anda start guna pada 15hb sebelum (contoh) dia akan prorate 16hb-31hb dan tambah dengan caj sebulan.

 

Memang bill pertama akan jadi gitu.


maaf bertanya, kalau saya dapat port in 6/12/2019, jadi bill saya 1/1/2020 tu akan rm59 + 6% gst la kan? sbb saya start guna 6/12/2019