cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Takde line internet

SOLVED
Moses90miaw
Contributing Citizen ✪✪

Takde line internet

Lte ade tpi xde line langsung, tidak boleh melayari internet, apahal ni!!! Bill double dapat, bila smbung ke costumer live chat beratur tidak pernah kurang still on 48 q, DAH 4 HARI HOIII!!! HAKU BANYAK KEJE NAK BUAT ON9 PUN TERSADAI. TIADA INFORM APA2 ADA PENAIK TARAF KE APE KE, SENYAP JA, BAIK TAKYAH UPGRADE KALAU KE ARAH KEMUNDURAN!!

6 REPLIES 6
Moses90miaw
Contributing Citizen ✪✪

Live chat costumer servis

Memang ada, masalahnya queue tak bergerak? LTE ade tpi tidak boleh melayari internet, unifi mobile upgrade benda apa ni? Sebelum unifi mobile upgrade ok smooth je internet, dah upgrade dah terpaksa pakai line 3G untuk melayari internet pasal line LTE langsung tidak boleh pakai? Quota hotspot pun hilang entah ke mana, upgrade apa benda unifi ni?

anr077
Mayor

Re: Live chat costumer servis

Hai,

 

Buat masa sekarang que to livechat memang agak lama sedikit. Mungkin anda boleh cuba chat di waktu buka peak hour. Untuk line pula sepatutnya tak effect dengan upgrade ni semua.

 

anr077
Mayor

Re: Takde line internet

Hai,

 

Kalau masalah line ape yang boleh buat dulu cuba self troubleshooting dulu. Kalau dah buat masih sama memang kene buat report denga unifi mobile customer service team untuk diorang buat semakan. Kalau tak boleh livechat boleh cuba alternative lain contohnya online contact form. Rujuk sini ya >> https://unifi.com.my/support/contact-us 

Moses90miaw
Contributing Citizen ✪✪

Re: Live chat costumer servis

Dah pernah cuba masuk pagi, petang dan mlm pun pernah tpi still tidak bergerak, contoh kalau queue 20, dia turun 19 lepastu stay mcm tu sampai berjam2, so macam mana saya nak selesai masalah ni? Cuba la buat 1 saluran bagi memudahkan orang membuat panggilan ke hotline, ni asal call 100, costumer servis kata takboleh bantu, so darimana lagi saya nak dapatkan bantuan? Cuba bagi sikit idea, kalau chat da lama tunggu pun tak bergerak, apa lagi cara?
Moses90miaw
Contributing Citizen ✪✪

Re: Takde line internet

Alternative apa ni? Sama juga hantar ke chat, queue tak bergeraklah, masalah masi lagi tak settle, senang kamu buat report untuk saya, masalah saya, area bukit changgang banting selangor line internet LTE ade tapi kejap boleh pakai kejap takboleh pakai, mohon bahagian technical sapport untuk datang periksa, ke ada ka tenga dalam penyelengaraan sekarang di area situ?
safazie1001
New-in-Town ✪✪

Re: Takde line internet

Samalah sy balik kampung 2 minggu line internet naik E jer😡😡😡