Terminate unifi air

HafizSamuri90
Contributing Citizen ✪

Terminate unifi air

Saya baru pakai sebulan unifi air..semasa langgan,port untuk unifi home fiber masih tiada di kawasan rumah .Sekarang baru je ada port utk unifi home fiber dan saya dah pun langgan  pada 28 disember 2021. Hari ni sy ke tm point terdekat dan saya dah terminate unifi air. Penama bagi kedua2 langganan adalah sama,begitu juga dengan alamat. Soalan sy adakah sy akan dikenakan penalti. Dan bayaran penalti tu akan dimasukkan ke dalam bil bulanan atau macam mana? Terima kasih

4 REPLIES 4
remstr
Mayor

Re: Terminate unifi air

Hai @HafizSamuri90 ,

 

Ya, anda akan dikenakan penalti TETAPI anda boleh meminta untuk mereka waive jumlah penalty tersebut.

Penalty tetap akan dikenakan kerana ini semua dalam system, tetapi TM akan waive penalty tersebut. Sila submit di TMpoint terdekat, selalunya waiver akan berlaku selepas sebulan anda guna fiber atau lebih.


Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Terminate unifi air

Biasanya TM akan waivekan penalty sebab dah langgan unifi Fibre

abajib01
Contributing Citizen ✪

Re: Terminate unifi air

saya da lebih 6 bulan menunggu untuk waiver tu x settle lg

Misssmile
Sheriff

Re: Terminate unifi air

Hai  abajib01.

 

Anda boleh semak semula dengan unifi Live Chat. Jika butiran pemilik akaun dan alamat unifi Home dan unifi Air adalah sama, caj penalti untuk unifi Air akan dikecualikan.