cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Throttle Download (Unifi Mobile 99 Unlimited)

ezio7
Contributing Citizen ✪✪

Throttle Download (Unifi Mobile 99 Unlimited)

Serius memang aku sakit hati + menyampah betul dengan Unifi Mobile ni. Bila nak download throttle abis.  Kenapa nak main2 throttle pulak. Aku tak bayar full price tiap2 bulan utk service sampah macam ni.

 

IDM ThrottleIDM Throttle

3 REPLIES 3
remstr
Mayor

Re: Throttle Download (Unifi Mobile 99 Unlimited)

Hai @ezio7 ,

 

unifi Mobile 99 (RM59/RM79) memang tak pernah di sebut mempunyai unlimited download speed.

Dalam Terms & condition ada disebut berkenaan hal ini di dalam Acceptable Usage Policy, anda boleh baca di bawah

 

https://unifi.com.my/sites/default/files/html/assets_mobile/doc/postpaid/Acceptable%20Use%20Policy%2...


ezio7
Contributing Citizen ✪✪

Re: Throttle Download (Unifi Mobile 99 Unlimited)

Ada FUP, tak der pun sama je. Korang2 diam2 je 'buat kerja' kat belakang pelanggan  Kalau macam tu tak de maknanya la aku nak teruskan dengan Unifi Mobile ni, pttnye igtkan dah rebranded dari P1 lagi bagus kualiti servis. Tapi lagi teruk. Baru je bulan pertama pakai dah macam ni isu dia bagi sejelepuk :-

1) Kualiti signal liputan di kawasan rumah tak pernah full sepanjang masa sedangkan ak dah cek dalam guide korang terang2 tunjuk rmh ak dalam kawasan liputan. Kalau ddk kat sipi2 tu ak paham la. Ini dah duduk elok2 kat dlm pun dia punya bar mesti cicir satu dua. Kemon la.
2) Upload speed : 0.1-1 Mbps (WTF!? ). Backup whatsapp dan upload doc/gambar menyedihkan.  Sejumlah 100+ MB data dengan kelajuan upload yang ciput (0.1 Mbps) korang tak rasa ke macam jadi tunggul nak tunggu dia sudah abis.
3) Anti-VPN. Connect je VPN throttle teruk. Nak tengok HBO MAX. Hulu dengan Netflix negara lain mana boleh kalau 0.1-0.2 MB. Pecah la gambar. Tak pikir ke apa korang ni, sekarang era online streaming.
4) Speed tak konsisten dan adil pada semua site dan servis. Ada site ni laju full sampai 30mbps, ada site ni pula 0.5mbps  saja. Sakit hati je tengok. Kemon la wei. Fair ke ni?

Lebih baik la aku balik semula ke pelan GX68 Umobile yang tak ada langsung masalah2 kat atas ni (kalau ada pun tak annoying sangat sbb sekejap je support sana settle). Harga pelan lagi rendah dari Unifi Mobile 99 tapi langsung tak pernah ada satu isu kat atas ini. Kalau ada pun diorang laju buat kerja. Tak perlu pun nk bukak report kat SKMM. Ini dengan korang, SKMM pun dh nk dekat sebulan report tapi tidur, dah kena memekak baru nak buat kerja. Apa la, support pun fail. Ingatkan nak cuba la tengok sama ada boleh pergi lagi jauh dari Umobile tapi hampeh. Memalukan betul la korang ni, P1.

Duit nak saja memanjang, SMS bertalu2 suruh bayar macam orang tak ingat. Buat apa aku nk bayar full price kalau mcm ni punya sampah servisnya?

Dah jangan lps ni nak padam pulak reply ni macam first post aku kena padam sebab tak boleh terima kritikan yang lancang. Jadikan ini satu feedback. Orang takkan bengang macam ni kalau sungguh2 beri yang terbaik dan mengikut standard.

Sekian,
Pelanggan 1st timer yang fed up teramat sangat.

remstr
Mayor

Re: Throttle Download (Unifi Mobile 99 Unlimited)

Hai @ezio7 ,

 

Kami tak pernah padam posting dari sesiapa sahaja, kalau ada pun ianya adalah system default yang menapis (filter) posting yang mengandungi perkataan yang tidak sesuai.

 

Ini adalah forum dan ruang yang selamat untuk anda meluahkan apa masalah berkaitan. Tiada paksaan untuk anda meneruskan langganan servis yang anda tak suka, semuanya bergantung kepada pelanggan.