Topup tak masuk

Alimie45
New-in-Town βœͺ

Topup tak masuk

Hai unifi harini saya topup di no 01110310723 pada 9 Jan 2021 RM30 + RM10 dengan Maybank 2u , tapi sampai sekarang tak masuk2. Tolong selesaikn masalah ni Unifi

Tags (1)
9 REPLIES 9
ojsec
Distinguished Citizen βœͺβœͺ

Re: Topup tak masuk

check kamu punya SMS , M2U ada hantar SMS bagi PIN number ?? guna pin number untuk topup prepaid , tapi postpaid tak boleh guna topup punya.

**kalau sms tak ada , cuba tengok email ada tak**

R1807103009
New-in-Town βœͺ

Re: Topup tak masuk


@Alimie45 wrote:

Hai unifi harini saya topup di no 01110310723 pada 9 Jan 2021 RM30 + RM10 dengan Maybank 2u , tapi sampai sekarang tak masuk2. Tolong selesaikn masalah ni Unifi



Sama 

Pipat123
Contributing Citizen βœͺ

Re: Topup tak masuk

Ak pom sama nk buat mcm mna ya

Pipat123
Contributing Citizen βœͺ

Re: Topup tak masuk

Jj
ojsec
Distinguished Citizen βœͺβœͺ

Re: Topup tak masuk

kalau topup unifi prepaid guna may2u , dia tak terus masuk .

guna may2u topup unifi --> hantar satu code pin untuk topup --> guna pin tu untuk topup -- SIAP

AtiqahZainal
New-in-Town βœͺβœͺ

Re: Topup tak masuk

Dia hantar pin kat mana ye? Sms tak ada. Email pon tak ada

m4kub3x
Sheriff

Re: Topup tak masuk

Dah cuba tengok sama ada di push notification apps Maybank2U? Kalau duit sudah di tolak dari akaun bank, boleh semak dahulu dengan pihak Maybank untuk dapatkan 12 digit PIN number. Kemudian baru boleh reload di apps mobile@unifi

emran5715
Contributing Citizen βœͺ

Re: Topup tak masuk

Sya telah tersilap membuat pembelian isian semula prepaid, Ada sesiapa yang berminat untuk membeli isian semula unifi rm30, sebenarnya sya bukan pengguna Telco Unifi.πŸ™

Emran
bintang_
Sheriff

Re: Topup tak masuk


@emran5715 wrote:

Sya telah tersilap membuat pembelian isian semula prepaid, Ada sesiapa yang berminat untuk membeli isian semula unifi rm30, sebenarnya sya bukan pengguna Telco Unifi.πŸ™


@emran5715 saya pernah jugak ni salah beli topup unifi.. nk beli umobile sbnrnya. Kalau salah beli reload memang takdapat nak refund balik.  Terpaksa jual semula pin reload kat org yang guna.