cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unifi cuai dan tak bertanggungjawab

Arjuna8888888
New-in-Town ✪

Unifi cuai dan tak bertanggungjawab

Unifi ni dah gila..tiba2 terminated nombo aku...tiap2 bulan aku topup..tiba2 terminated..dgn alasan tak verify no ic..notification tak de kat aplikasi...kat msj...cuma hantar kat email...kejadahnya send kat email..org busy kerja mna ada masa bkak email...kalo korg send kat msj atau aplikasi tu sendiri boleh la jgk aku tgk...ni kat email..org busy kerja bkn mcm kau tak kerja hari2 ngadap email kau tu...korg unifi mmg tak de tanggungjawab langsung...suka2 kau je kn... Dah terminate tak boleh nk aktif balik plak tu...pandai kau main ye?  Aku doakn korg bangkrup la suatu hari nnti....nnti korg akan igt kata2 aku...**bleep** btul

5 REPLIES 5
Farah3409
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi cuai dan tak bertanggungjawab

Hi encik saya pun alami masalah yang sama. Saya topup setiap bulan utk data tapi tiba2 harini no saya di terminate. 

 

No tu sangat2 penting pakai utk bank hospital sekolah anak kerja semua lah. Susah nak tukar no baru

 

Betul ke tak boleh aktif kn semula? Ada cara lain tak nak dapatkan semula no yg sama? Please someone help

remstr
Mayor

Re: Unifi cuai dan tak bertanggungjawab

Hai @Arjuna8888888 @Farah3409 ,

 

unifi Mobile terminate nombor anda adalah kerana anda gagal untuk verify IC anda.

Ini adalah wajib sebenarnya, dan reminder telah dihantar sebanyak 3 kali;

 

11th August 2020 , SMS : Registered Contact Number

18th August 2020, SMS : MSISDN

25th August 2020, eDM : Registered Email

 

Jadi sepatutnya anda boleh buat disebabkan selang masa yang diberikan kepada anda adalah agak lama.


Farah3409
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi cuai dan tak bertanggungjawab

Unifi hantar reminder dekat email. Saya ni jarang buka email. Mana ada suri rumah check email selalu😔😔😔😔

 

Kalau send sms as remainder confirm saya alert hal ni.

 

Saya dah pakai no unifi ni dah lama kenapa baru sekarang minta verify ic?  Ada cara lain tak encik sebelum no itu di recycle?

user94675
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi cuai dan tak bertanggungjawab

<removed> punya kerja..

alasan x verify ic.

 

korang ingt kita ada masa nak baca email sms tu semua.

lepas tu terminate nombor.

mengh

remstr
Mayor

Re: Unifi cuai dan tak bertanggungjawab

Hai @user94675 ,

 

Jangan salahkan orang lain atas ketidakupayaan anda sendiri ya.

ini adalah amaran pertama untuk anda kerana menggunakan perkataan yang kasar dalam community ini.

 

Jika anda tidak berpuas hati dipersilakan untuk membuat aduan ke SKMM. Itu adalah hak anda.