cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unifi mobile RM59 speed terlalu perlahan

Adzha
Contributing Citizen ✪

Unifi mobile RM59 speed terlalu perlahan

Aku pakai unifi mobile ni dah beberapa bulan..memang unlimited. Tapi berbaloi kah aku bayar rm63 termasuk tax untuk dapat speed download 1mbps kebwah dan upload 4-6mbps keatas. Tak logik kan..kalau nak speed yang ok..kena ke bandar atau kawasan tertentu. Oi TM..upgrade la rangkaian unifi mobile..jangan lembu sangat.ni bukan zaman pakai fone wired..adoi..rm59 sebulan memang murah dan jimat. Orang kampung pun ramai boleh pakai. Tapi kalau speed slow macam ni..sapa nak pakai..tarik pelanggan luar bandar besar dulu. Baru la TM boleh lebih kedepan...ini rm59 sebulan umpama terbuka untuk untuk golongan bandar dan lebih berkemampuan saja. Orang kampung kena guna digi,maxis, celcom yang masih ada kuata. 

1 REPLY 1
remstr
Mayor

Re: Unifi mobile RM59 speed terlalu perlahan

Hai @Adzha ,

 

Tak baik nak lembu-kan siapa pun bulan mulia ni.

unifi Mobile punya coverage memang tak seluas pesaing lain, ini memang di akui dan unifi Mobile tak pernah claim bahawa liputan mereka adalah paling luas dan bagus.

 

Keduanya, unifi Mobile sedang berusaha untuk mengembangkan liputan mereka untuk memberikan servis pada pelanggan lama dan juga baru.

 

Ketiga, masalah slow tu adalah umum sangat, jadi bila berlaku adlah lebih baik anda livechat terus-->
https://mobile.unifi.com.my/explore/contact-us dan minta mereka buka report.