cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unifimobile tak efisen

Contributing Citizen ✪

Unifimobile tak efisen

1. Hotspot tak boleh...dah on 4G pun masih tak dapat...tengah bandar pulau pinang dan alor setar pula tu. Jawapan di livechat tidak membantu. Guna telco biasa-biasa, hp biasa-biasa  pun boleh hotspot. Masuk langkawi, langsung tiada coverage

2. Nak semak bill, dah dapat SMS bill dah siap, boleh semak di unifi.com. Bila login semua, tiada langganan...mcm mana tu.

3. Kena ada dua akaun yang berbeza, unifi mobile dan unifi rumah...pening nak login.

4. Telefon careline TM, mesin yang bercakap...sampai tak tahu nak tekan apa. Bila bercakap dengan operator, suruh masuk livechat

5. Menyesal tukar dari telco lama yang dah guna berbelas tahun kpd unifi.mobile

 

1 REPLY 1
Highlighted
Distinguished Citizen ✪

Re: Unifimobile tak efisen

1. dah cuba steps ni tak?
https://community.unifi.com.my/t5/Tips-Guides/how-to-turn-your-device-into-an-LTE-hotspot/m-p/13421#...


2. login selfcare tu via website kah? kalau ya, dah cuba clear cache dan delete browsing history? cuba tu dulu

3. ya....yang ni memang pening kepala....

4. ya....nak hubungi customer service sekarang ni, kena livechat saja....kalau telefon tu memang tak akan jadi pun. semua contact customer service ni hanyalah dengan livechat ataupun social media @weareunifi

5. janganlah macam tu.....bagi lah chance!