cancel
Showing results forΒ 
Search instead forΒ 
Did you mean:Β 

Webe bila nak upgrade 4g!

Ejay
Contributing Citizen βœͺβœͺ

Webe bila nak upgrade 4g!

Bila nk upgrade kawasan bagan dato! 6bulan report xjalan!

Setiap kali line internet kita bermasalah tak pernah sekalipun syarikat2 penyedia perkhidmatan memotong yuran langganan walaupun kegagalan berpunca dari pihak mereka. Kadang-kadang sampai berhari-hari. Bukan main jam-jam. Jika kita pula lambat bayar laju2 pula dorang kenakan denda lewat bayar kat kita. Seriyus tak adil langsung.

#webeslow

#bayarnakcepatje

#skmm

Tags (1)
8 REPLIES 8
L33
Upholding Citizen βœͺ

Re: Webe bila nak upgrade 4g!

SKMM ada report tak?

Ejay
Contributing Citizen βœͺβœͺ

Re: Webe bila nak upgrade 4g!

Da. Mcm xjalan je. Atau pending 

Tags (1)
lordsnow
Retired Sheriff

Re: Webe bila nak upgrade 4g!

Bro I think kena sabar.. webe masih baru kan, kalau focus pun dekat major city dulu logically.. I dekat KL ni everywhere 4g.. 😁


I'm Jon, I know nothing

Ejay
Contributing Citizen βœͺβœͺ

Re: Webe bila nak upgrade 4g!

Berapa lama boleh sabar? 5bulan tunggu tiada perubahan. Ms dapat offer 3g die ckp leh buka utube. Bile dapat nk buka fb pon slow. Speed 0.05mbps dari dulu sampai sekarang. Bayar tetap sama. Nk tukar telco lain dah satu hal kne amik cuti bagai nk convert nk tunggu tu ini. Masalah marketing die offer mcm pihak insuran smua indah. Last pengguna yg tanggung. 

Tags (1)
L33
Upholding Citizen βœͺ

Re: Webe bila nak upgrade 4g!

Kalau speed 3G pun tak Okay kena duk report lagi. Sekarang ni nak Port out ke telco lain kan Online ja. Pastu sesetengah Centre ada ja bukak hari minggu. 

syafiqishak
Contributing Citizen βœͺβœͺ

Re: Webe bila nak upgrade 4g!

setuju.

 

slow macam itik. konon sistem upgrade. quota unlimited tapi 10 g pon tak abes setiap bulan. pastu bila call tanya, oh kami sedang upgrade sistem kami di kawasan anda. upgrade sampai bila? sampai kiamat pun macam tak siap lg je. pastu bila nak suruh bayar laju macam usain bolt. internet lambat lagi dari nenek aku berjalan. kapitalis. macai webe kat bawah ni cakap webe masih baru. kalau tak boleh cater poeple needs kurangkan la pyment monthly. ape semua benda nak kena ajar. dulu orang soh g sekolah ponteng. tu la pasai

lordsnow
Retired Sheriff

Re: Webe bila nak upgrade 4g!

@syafiqishak bro pakai 3g ke apa


I'm Jon, I know nothing

syafiqishak
Contributing Citizen βœͺβœͺ

Re: Webe bila nak upgrade 4g!

4g bang. aritu aku g kedai webe dia cakap tga upgrade skang.  tapi lama dah sama aja