sim kad tak detect pd iphone 11

kFaizal
Contributing Citizen ✪

sim kad tak detect pd iphone 11

 sim kad unifi mobile tak dpt detect untuk iphone 11, selepas 2 minggu guna sim kad tersebut pada iphone 11, apa solution perlu buat. dah pegi ke iphone center then dorang maklum problem with the sim card. adakah perlu tukar kad lain.

19.01.2021 

9 REPLIES 9
anr077
Mayor

Re: sim kad tak detect pd iphone 11

Hai,

 

Dah buat laporan dengan livechat unifi mobile tak?

 

kFaizal
Contributing Citizen ✪

Re: sim kad tak detect pd iphone 11

dah pergi ke telekom tapi belum dapat maklum balas. report date 15.1.2021

zimam
Contributing Citizen ✪✪

Re: sim kad tak detect pd iphone 11

Hi saya pakai  android  Xioami Note 9 Pro, 

dah 2 minggu received sim kad, tapi sim tak detect. 

saya dah try using another phone which Ip 11. No sim detected. 

Sy dah dm support in twitter, but no solution provided.

Sy dah cuba on - off phone mmg tak jadi, sim masih tah detect. Please anyone help me with this issue. Dah 2 minggu sim sampai tapi tak boleh guna. 

Hardware problem? 

zimam
Contributing Citizen ✪✪

Sim Kad tidak detect, Xiaomi Note 9 pro dan Ip 11.

Sim kat dah sampai 2 minggu yg lalu. Tapi till now sim kad tak detect. 

The problem is the sim tak detect langsung. Bukan sebab tiada signal.  At least kalau takde signal mesti dia still detect sim kad ni.

dah cuba kat Xioami Note 9 dan Ip 11.  Tak detect juga.

Saya dah cuba macam macam
- reset sim tool kit
- reset sim activation
- on / off phone
- tukar band lah

Still tak boleh.

Contact support masih tiada solution, How ? Tak boleh replace ke sim lain? Anyone have same issue ? Please help.

ZainAbiha
Sheriff

Re: sim kad tak detect pd iphone 11

Hai @zimam 

 

Kalau cuba kad SIM Telco lain, sama jugak ke? Atau isu dengan kad SIM unifi sahaja?

ZainAbiha
Sheriff

Re: Sim Kad tidak detect, Xiaomi Note 9 pro dan Ip 11.

Hai @zimam 

 

Isu dengan kad SIM unifi sahaja ke? Sudah cuba masukkan kad SIM Telco lain, isu sama juga? Anda boleh hubungi Live Chat untuk minta semakan lebih lanjut daripada pihak teknikal.

fdwhoooo00008
Sheriff

Re: sim kad tak detect pd iphone 11

Hai, kFaizal

 

Boleh tanya status laporan kat Livechat https://unifi.com.my/support/contact-us atau Facebook unifi atau twitter @helpmeunifi untuk bantuan dan semakan semula. 

zimam
Contributing Citizen ✪✪

Re: sim kad tak detect pd iphone 11

issu dengan telco unifi sim kad sahaja, sim telco lain elok je 

_nordica_
Sheriff

Re: sim kad tak detect pd iphone 11

Betul tu @zimam , cuba contact terus unifi Mobile team macam link yang @fdwhoooo00008 bagi tu. At least ada report untuk laporkan SIM rosak sebab dah test kat phone lain pun sama.