switching number

naza21
New-in-Town ✪

switching number

saya nk tukar switching number saya ke unifi mobile, saya dah ikut langkah dimana sms ke 63001 unifi on (order number) tp saya keep dapat reply no order salah. padahal saya dh masuk kan no yg betul. mintak tolong assist

4 REPLIES 4
remstr
Mayor

Re: switching number

Hai @naza21 ,

 

Ini biasa terjadi. Anda boleh minta bantuan dari livechat untuk periksa DMP order number anda.

Jika anda pengguna postpaid, hanya perlu login self-care dan livechat.


Arel08
New-in-Town ✪

Re: switching number

Dekat old operator ada bnyak lagi kredit.. kalau tukar ke unifi mobile ni, dorang akn bawa jugak x kredit dlm tu..?

kazuma08
Sheriff

Re: switching number

Hi @Arel08 

 

Selalunya lebihan kredit tersebut tidak akan dibawa ke Telco yang baru (unifi mobile). Awak perlu habiskan dahulu baki kredit yang ada pada Telco sekarang sebelum mohon penukaran Telco. 

MrsAda
Sheriff

Re: switching number

Hai @Arel08 ,

 

Setahu saya, baki kredit dari telco lama tidak akan dibawah ke telco yang baru  dan anda perlu habiskan dahulu sebelum anda tukar ke telco lain tetapi jika akaun anda prepaid, sebelum anda tukar ke pelan unifi mobile, lebih baik juga anda tinggalkan sedikit baki untuk permohonan penukaran telco. Jika anda ingin maklumat yang lebih jelaskn, saya cadangkan anda untuk rujuk dengan pegawai khidmat pelanggan dan mereka akan bantu anda nanti. Anda boleh semak,  dipautan ini, https://home.unifi.com.my/support/contact-usuntuk saluran pegawai khidmat pelanggan.