terminate postpaid

hakimie2
New-in-Town ✪

terminate postpaid

macam mana nak terminate postpaid unifi..sbb sya dah tukar ke unifi fibre

5 REPLIES 5
Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: terminate postpaid

Anda boleh terus ke HQ TMPoint untuk request terminate line Postpaid anda selepas siap pasang unifi Fibre di rumah anda

badbadrul
Sheriff

Re: terminate postpaid

Hi @hakimie2 

 

Kalau nak terminate,  boleh je contact diorang dekat live chat.  Boleh tekan live chat dekat myunifi apps tu atau pun tekan live chat dengan contact us sini  https://home.unifi.com.my/support/contact-us.

 

Mereka akan buat semakan lanjut

errabee9s
Sheriff

Re: terminate postpaid

Hai  hakimie2.

Kalau taknak guna lagi nombor telefon di telco lain, contact saja CS unifi Mobile. Termination dalam tempoh 24 jam sahaja. Tapi, kalau masih hendak guna nombor telefon di telco lain, daftar terus saja nombor telefon di telco baru. Akan ada proses port-out. Proses 2 hari bekerja kalau tak salah saya. 

  

 

Zul_theGreat
Sheriff

Re: terminate postpaid

Hi @hakimie2 

Unifi home boleh guna dirumah je, kalau ada unifi mobile boleh guna dimana-mana. Kalau nak jimat kos, boleh tukar kepada pelan yang lagi murah. Paling murah ada pelan RM19/bulan.  Boleh tengok sini, https://my.unifi.com.my/personal/mobile/postpaid/ultimate pada bahagian value plans.  Walaupun ada kuota, yg penting kekal berhubung.

MrsAda
Sheriff

Re: terminate postpaid

Hai @hakimie2

 

Anda ingin tukar ke telco lain atau memang ingin terminate? Jika anda ingin tukar telco, anda perlu mohon dengan telco yang anda ingin masuk tersebut kerana jika anda tamatkan terus nombor anda tersebut, nombor tersebut tidak lagi boleh digunakan selama-lamanya. Jika anda ingin penjimatan, mungkin anda boleh cuba mohon untuk tukar ke pelan lain dan boleh semak melalui pautan ini, https://home.unifi.com.my/mobile pelan-pelan yang mungkin anda berminat.