cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

tidak dapat active simkad

yaniesue
New-in-Town ✪

tidak dapat active simkad

smpai sekarang no service... dan tidak dapt Yes or Nor untuk penukaran plan

3 REPLIES 3
anr077
Mayor

Re: tidak dapat active simkad

Hai,

 

SMS yang YES atau NO tu akan dihantar pada sim kad lama anda. Anda perlu tunggu SMS tu dan balas YES. Selepas itu, tggu sampai line telefon tak boleh pakai baru tukar pada sim kad unifi dan terus guna mcam biasa.

 

 

Zafrul1
Contributing Citizen ✪

UkRe: tidak dapat active simkad

Hai macam kes saya service provider yang lama dah approved untuk switch over.tapi bila masuk simkad unifi masih tak aktif.nak call tak boleh.data pon tak keluar.

Zafrul1
Contributing Citizen ✪

Re: UkRe: tidak dapat active simkad

Macamana nak buat ye.dah cuba tanya dekat live chat.tapi diorang cuma suruh reset apn je.tapi tetap tak boleh.macam sim kad masih tak aktif.tapi yang pelik diorang cakap nombor saya tak ada dalam sistem.kenapa tak ada dalam sistem sedangkn dah request port out dengan sevice provider yang lama.