cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

why there are two bill in differents accounts but under 1 number

Ikinrahman
Contributing Citizen ✪

why there are two bill in differents accounts but under 1 number

Hi saya nak cekkan bil unifi mobile untuk kakak saya. Dia pakai unifi mobile yang 59 ringgit tu sekarang ni and nombor akaunnya 207078213 tetapi kenapa akaun lama dia still on going ye no akaun dia yang ni 203455992 dan dia dikena caj rm151 sekarang ni 

Tags (1)
3 REPLIES 3
remstr
Mayor

Re: why there are two bill in differents accounts but under 1 number


@Ikinrahman wrote:

Hi saya nak cekkan bil unifi mobile untuk kakak saya. Dia pakai unifi mobile yang 59 ringgit tu sekarang ni and nombor akaunnya 207078213 tetapi kenapa akaun lama dia still on going ye no akaun dia yang ni 203455992 dan dia dikena caj rm151 sekarang ni 


Hai @Ikinrahman ,

 

Dia ada berapa akaun sebenarnya? ada 2 ke ada 1? Atau dia dari plan lama tukar ke plan baru?


Ikinrahman
Contributing Citizen ✪

Re: why there are two bill in differents accounts but under 1 number

Sebelum ni akaun lama yang bayar rm80+ something macam tu then tukar kepada plan yang rm59 tu, tapi yang akaun lama tu dikatakan still aktif dimana bill lama still masuk..supposely bila dah tukar mestilah yang lama dah tutup kan

remstr
Mayor

Re: why there are two bill in differents accounts but under 1 number

Ok i see it now @Ikinrahman .

 

Dari plan RM79 ke plan RM59.

Anda pasti semasa buat pertukaran ke pakej baru, tiada tunggakan dalam pakej lama?

Sebab setiap 1hb akan keluar bill berdasarkan penggunaan.

 

Jika anda pasti memang tiada tunggakan sebelum bertukar, maka anda boleh buat aduan di livechat. Tapi berdasarkan pengalaman saya, ia adalah tunggakan akaun lama. Cuba livechat dan update kami kat sini ya.