Masukan password wifi unifi yg betul Di laptop tapi tak bole

Ariff1986
New-in-Town ✪

Masukan password wifi unifi yg betul Di laptop tapi tak bole

Saya masukan password wifi unifi yg betul Di laptop tak boleh, tapi bila saya buka hotspot handphone boleh pulak Dan connect pulak. Guna network cable boleh pulak, 2 laptop kat rumah pun mengalami masalah Yang sama. 

3 REPLIES 3
Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Masukan password wifi unifi yg betul Di laptop tapi tak bole

Anda pakai router yang mana minta tampal gambar router nak tengok TQ

bintang_
Sheriff

Re: Masukan password wifi unifi yg betul Di laptop tapi tak bole


@Ariff1986 wrote:

Saya masukan password wifi unifi yg betul Di laptop tak boleh, tapi bila saya buka hotspot handphone boleh pulak Dan connect pulak. Guna network cable boleh pulak, 2 laptop kat rumah pun mengalami masalah Yang sama.


 @Ariff1986  klu dah masukkan password betul, sptutnya tiada masalah. Smartphone boleh connect WiFi guna password yang sama? Awak try dulu forget password, anda masukkan balik mcm biasa. Klau tak menjadi juga, kna extra mile sikit tukar tukar password WiFi kt router setting. Boleh roger unifi support juga kalau perlu bantuan lanjut.

 

AroneX
Sheriff

Re: Masukan password wifi unifi yg betul Di laptop tapi tak bole

Hi, @Ariff1986 👋 Macam mana isu sambungan Wi-Fi awak sekarang? Kadang-kadang isu laptop tak boleh connect dengan Wi-Fi berpunca dari gelombang elektromagnetik atau frekuensi tinggi dari perkakas elektronik dalam rumah. Ciba ikut tips dan tricks dari portal Mesh Wifi ni > https://home.unifi.com.my/unifi-experience. Skrol kat How to optimize your Wi-Fi connection?

 

Kalau tak ok jugak, kene contact unifi support  dapatkan bantuan lanjut